Vi har märkt att ditt språk inte är svenska. KLICKA HÄR för att gå til sajten. Fortsätt på denna sida genom att stänga denna banner.
Conserve Italias engagemang för miljö och hållbarhet har nått en grundläggande milstolpe. I slutet av processen, som genomförts i samarbete med Universitetet i Genua, erhöll livsmedelskooperativets konsortium en miljövarudeklaration (EPD) från det internationella organet DNV GL – Business Assurance. Detta intygar att vi hanterar miljövarudeklarationer för produkter i enlighet med programmet "International EDP system".
Tack vare deklarationen kan Conserve Italia nu själva utföra miljövarudeklarationer som sedan rapporteras till en studie om produkternas påverkan på miljön, genom en livscykelanalys.
Med sin klimatneutrala produktlinje har Cirio bestämt sig för att kompensera sitt koldioxidavtryck genom att stödja ett ekosystem som är fantastiskt och unikt i världen: Val Dogà-lagunen. Detta är ett unikt ekosystem inom Venedigs norra lagun, en oas på över 1 800 hektar med 1 000 bassänger med bräckt vatten och en verkligt rik biologisk mångfald som säkerställer absorbering av växthusgaser.
Genom att stödja Val Dogà-lagunens ekosystem inom ramen för ett registrerat Eco2Care-projekt, kan Cirio Climate Neutral-produktsortimentet - i samarbete med Blue Valley-företaget - kompensera för de totala utsläppen av växthusgaser som kommer från dess produktionsprocesser.
Cirio Climate Neutral är en linje innovativa produkter som möter vår planets växande behov och kraven från våra yngre generationer som blir mer och mer medvetna om vad de köper - både vad beträffar näring och miljöpåverkan.
En innovation som vittnar om Cirio:s uppdrag att sträva efter kvalitet med respekt för territoriet under alla sina tillverkningsprocesser, ett engagemang som omfattar hela försörjningskedjan.
Cirio Climate Neutral:s sortiment tomatprodukter kännetecknas av en mängd praktiska och mångsidiga format kombinerade med en grafisk restyling som ger en stark effekt på hyllan
Med stöd från Tetis Institute (Techniques for The Impact on Sustainability: Tekniker för påverkan på hållbarhet), ett spin-off-företag av universitetet i Genua, beräknades de totala växthusgasutsläppen från produkterna Cirio Climate Neutral inom ramen för den frivilliga certifieringen av EPD-processen (Environmental Product Declaration - miljövarudeklaration), med hjälp av LCA-metoden (livscykelanalys), som regleras av standarderna ISO 14040-14044.
När koldioxidavtrycket kopplat till produktens livscykel hade beräknats vände vi oss till Blue Valley för att köpa koldioxidkrediter från det registrerade projektet. Vi fick därefter ett intyg om permanent återkallande av koldioxidkrediterna av chefen för eCO2care-registret.
ETT HÅLLBART OCH INNOVATIVT SAMARBETE
VAD ÄR BLUE VALLEY?
Blue Valley är ett jordbruk som sköter och bevarar Dogà-dalen: 1 688 hektar i Venedigs norra lagun med en anmärkningsvärt rik vegetation och fauna, både under vattenytan och ovanför den. Det förekommer två olika aktiviteter i Blue Valley: fiskodling och produktion av koldioxidkrediter.
HUR STÖDER DETTA MILJÖN?
Projektet Blue Valley är en konkret och hållbar hjälp när det gäller att bevara en miljö som är unik i världen. Den certifierade process som Blue Valley utför, fångar in stora mängden CO2 från atmosfären genom fotosyntes av makro-alger och fytoplankton på ett helt naturligt sätt.
HUR MILDRAR VI VÅR MILJÖPÅVERKAN?
Blue Valley erbjuder företagen en möjlighet att kompensera för växthusgasutsläppen i samband med produktionsaktiviteter genom att köpa sina egna certifierade koldioxidkrediter som genereras direkt i lagunen. Faktum är att Blue Valley är inskrivet i registret VER eCO2care (VER: Verified Emission Reductions - Kontrollerade utsläppsminskningar).
VARFÖR ARBETAR CIRIO MED BLUE VALLEY?
Att välja att samarbeta med Blue Valley betyder att hjälpa till att skapa morgondagens lagun och stödja en positiv cirkel till nytta för samhället. För att få veta mer om Blue Valley:s initiativ, besök webbplatsen.
https://www.bluev.it/en-gb
Tack vare skräddarsydda varningssystem och utvecklandet av smarta kontrolleringsapplikationer ser Cirios jordbrukare fram emot framtiden med beslutsamhet. Efter en lång period med noggrann experimentering med avancerad och ”Smart Farming", är Cirio nu klara med sitt projekt för ”Precision Agriculture" för grödor för industriella hortikultur. Projektet har fokuserat på användning av vattenresurser, gödsel och andra tillsatser, och gjorts i samarbete med Universitetet i Milano, Universitetet i Genua och CICA från Bologna, inom ramen för programmet för landsbygdsutveckling.
Den nya metoden innebär att bönderna kan förädla och minimera vattenanvändning och användningen av gödsel, samt minimera sjukdomar och behovet av bekämpningsmedel och ta beslut om att skörda tomaterna när de är som mest mogna. Grödornas näringsstatus övervakas konstant med hjälp av sensorer ute på fälten och av radarprognoser för att minska behovet av bevattning och andra åtgärder. Odlarna har en app som är uppkopplad till satelliter vilket gör att de kan övervaka alla gröna cyklar: sådd, tillväxt, gödsling, bevattning och skörd.
Detta ger premiumprodukter och en oförorenad odlingsmark.
För oss är miljön ingen abstrakt plats, det är platsen där vi bor, fälten där vi arbetar och varifrån vi får våra frukter - arvet som vi kommer att ge vidare till vår nästa generation! Att minska vår verksamhets miljöpåverkan, under hela livscykeln, är inte bara ett nödvändigt val utan ett helt enkelt ett naturligt val för oss.
Vi har minskat våra koldioxidutsläpp med 19 000 ton per år, vilket motsvarar cirka 4 000 bilars utsläpp. Vi blir ständigt mer hållbara i alla faser av våra processer, från produktion till transport, och till återvinning av avfall.
År 2006 inrättade vi ett konsortium för byggande av vindkraftsparker i Foggia-området. Den vindkraft som vi producerar årligen (180 000 MWh/år) är mer än tillräckligt för att täcka hela vår produktion.
I vår anläggning i Pomposa (FE) har ett biomassasystem varit i bruk sedan 2010, vilket gör det möjligt att återanvända bearbetat råvaruavfall för att producera elektricitet. Tack vare en anaerob nedbrytning kan systemet omvandla en blandning av metan och koldioxid från vegetabiliskt avfall till bränsle, som sedan används för att producera elektricitet (som används av anläggningen och täcker cirka 30 % av dess behov).
Vår produktion är alltid fast sammanknuten med jorden och vad den kan erbjuda oss månad efter månad. Vi studerar odlingsmarkens egenskaper och forntida odlingscyklar för att avgöra vilka frukter och grönsaker som lämpar sig bäst för ett specifikt fält och klimat i de olika italienska regionerna. Vi använder detta sätt för att vara säkra på att vi respekterar miljön och det fälten som vi arbetar på, men också för att garantera kvaliteten på alla våra produkter.
© 2021 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits